Reumatologen

Apalbys reumatologmottagning är en specialiserad öppenvårdsmottagning som utför reumatologisk vård. Vi utreder, behandlar och rehabiliterar dig med inflammatoriska, reumatiska led- och systemsjukdomar.

Vi behandlar dig som är i behov av modern antireumatisk behandling, i form av biologiska eller övriga immunmodulerande läkemedel samt cytostatika (cellgift). Vi har hög kompetens inom muskeloskeletal ultraljudsdiagnostik och behandling med framför allt ultraljudsledd cortisoninjektion, i de flesta leder.

Vi arbetar efter nationella riktlinjer för behandling av reumatiska sjukdomar. Vi följer kvaliteten på vårt arbete genom att delta i det nationella kvalitetsregistret för reumatiska sjukdomar. Kvalitetsregistret som förkortas SRQ rapporterar årligen till Socialstyrelsens Öppna jämförelser.

Apalbys reumatologmottagning uppfyller kraven på vårdgaranti. Vi ingår i Vårdval Västmanland och högkostnadsskyddet gäller hos oss.

Nytt!

En ny uteblivandeavgift infördes 1 april 2021 av Region Västmanland, patientavgift (340kr) + 100kr. Nytt from 1 september är att senaste tid för avbokning kommer bli klockan 08.30 samma dag som besöket skulle ägt rum för att uteblivandeavgift ska debiteras.

Om tiden inte passar, om-eller avboka så snart som möjligt så att tiden kan erbjudas annan person.

Om du missar din tid, ombokar eller avbokar senare än klockan 08.30 samma dag som din bokade tid, får du betala ordinarie patientavgift samt en uteblivandeavgift. Det gäller även om du har frikort, är under 20år eller har fyllt 85 år. För barn under 18 år debiteras barnets vårdnadshavare.

Kontakt

Kontakta oss för mer information och ett förslag på hur vi kan hjälpa er

Mona Kokko

021-13 77 99

e-mail

Carina Hansson Udén

021-13 77 99

e-mail